Predstavnici Bebi servisa bili su gosti emisije Obrazovno ogledalo

U emisiji RTS-a Obrazovno ogledalo sagovornici su bili Ruzmilka Đotunović rukovodilac, Jelena Dubljević direktor, dr Tatjana Ilić pedijatar, Isidora Mečkić pedagog, Jasmina Medenica nutricionista, Jelena Jovanović psiholog i bebisiterka, Milica Glintić Vinčić bebisiterka, Tatjana Radičić majka, korisnica usluge bebisiteringa.

Savremeno doba donosi nove izazove na koje nije lako odgovoriti. Porodica kao osnovna jedinica našeg društva ugrožena je sa mnogo strana a sve češći su razvedeni brakovi, te samohrani roditelji ili oni koji dele starateljstvo imaju mnogo veće zadatke i obaveze prema detetu koje bi trebalo da uživa u bezbrižnom i bezbednom odrastanju.

Roditeljima nije lako ni ako pogledamo uslove rada, bez obzira na neke zakonske regulative, sve više je žena koje se nakon porođaja što pre vraćaju na posao. Pored toga, danas pored uloge majke, supruge, domaćice žena treba da se ostvari i na profesionalnom nivou, šta god da radi i čime god da se bavi.

Bake i deke gube svoju tradicionalnu ulogu u odgajanju unučića, neki zbog posla, neki zbog udaljenog mesta stanovanja a neki zbog bolesti. I tu svaki roditelj nailazi na jedno od najvažniji pitanja u životu: Kome poveriti dete na čuvanje? Veliki je broj privatnih agencija koje nude ovakve usluge a više je onih koji rade na crno. Ipak, kada je reč o bilo kakavom obliku pružanja usluge, prvobitno naše poverenje uvek će biti na strani uređenih sistema pod visokim stručnim nadzorom i odgovornošću u okviru države. Jedan takav mali sistem, Bebi servis, predstavlja organizam grada Beograda, za naše najmanje sugrađane i njihove roditenje.

Emisija Bebi servis posvećena je jedinom servisu u Beogradu za brigu i negu dece u porodici čiji je osnivač grad. Možda niste ni znali da ovaj vid usluge na državnom nivou postoji više od trideset godina a pruža usluge kontinuiranog i povremenog čuvanja i nege dece na svih sedamnaest gradskih opština.

Na kvartalnom nivou, pokazalo se veoma uspešno, Bebi servis organizuje stručno usavršavanje svojih zaposlenih kroz interaktivne seminare, radionice i predavanja.

U ovoj emisiji saznaćete kroz kakvu selekciju prolaze kandidatkinje koje se odaberu za ovu vrstu posla, kakvo je njihovo usavršavanje i kako funkcioniše relacija Bebi servis-bebi siterka-porodica a upoznaćete se i sa novim uslugama i planovima ovog jedinstvenog centra.

Veliki broj zahteva za usluge Bebi sevisa govori i o velikoj potrebi građana za takvom vrstom usluge ali i svedoči o izuzetnom kvalitetu, dobroj praksi i zadovoljnim korisnicima. Šta je Bebi servis i na koji način pomaže roditeljima i porodici saznaćete od divnih dama, naših sagovornica, koje pored izuzetne stručnosti i profesionalizma imaju i ono „nešto više“, neophodno za rad sa decom i roditenjima.

Emisiju možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=s5oUQwBOHng